Fliserens og imprægnering – Her er den viden du har brug for

Er du irriteret over, hvordan fliserne og belægningsstenene i din indkørsel, havegang eller på terrassen ser ud? Er de fyldt med alger, mos og ”LAV”? så skal du læse med her, hvor du får vores bud på hvordan du kommer de irriterende emner til livs

Fliser kan blive ramt af eksempelvis alger og ikke mindst flisepest, som kan være meget besværligt at slippe af med. Flisepest dukker tit op igen og kan være til stor irritation, når du gerne vil have en præsentabel terrasse eller havegang. Flisepest har kun brug for sol og fugt for at vokse, men vær dog opmærksom på, at for meget solskin trods alt slår den ihjel. Derfor ser du også typisk flisepest på nordsiden af huset.

Flisepest er en hårdfør størrelse, som du skal være meget opmærksom på at behandle på rette måde.

Fliserens på en miljøvenlig måde

I artiklen her får du ikke svaret på hvordan du slipper af med flisepest og alger, men du får en vejledning til hvordan du på en miljø og ressource bevidst måde, kan gøre kål på flisepest, alger, mos og LAV.

Vælg fliserens og imprægnering når du skal ud og betale for en flise rengøring hos et anerkendt firma.

Efter en fliserens med efterfølgende imprægnering af fliserne vil dine fliser være pæne og smudsafvisende i mange år frem. De fleste firmaers fliserens er effektive og fjerner smuds, skidt, mos, flisepest og alger, både ovenpå men også imellem fliserne. Imprægneringen giver minimal vækstbetingelser for alger og mos, og er samtidig meget vigtig for den efterfølgende vedligeholdelse, da man ved imprægnering af fliserne forlænger levetiden betydeligt og bibeholder flisernes udseende i mange år efter.

En professionel fliserens og imprægnering tager typisk flere dage da vejrforholdene har stor indflydelse på hvornår fliserne er tørret godt nok til at imprægneringen kan sprøjtes på. Med imprægnering holder fliserne længere. Ja, helt op til 12 år afhængig af produkt og producent. Ved en imprægnering undgår man de frostsprængninger som komme ved indtrængning af vand i flisen som udvider sig. Stenen bliver også afvisende over tilsmudsninger og alger.

3 spørgsmål og svar om fliserens

Herunder er 3 helt almindelige spørgsmål med tilhørende svar.

1) Hvordan kan man holde fliserne rene?

Det kan anbefales at foretage en årlig algebehandling for at vedligeholde overfladen. Alger kan sætte sig på alt også imprægnering.

2) Hvornår renser man fliser?

Det gør man hele året, så længe det er frostfrit kan du rense fliser.

3) Skal man imprægnere fliserne efter en rensning?

Fliser der renses med f.eks. damp behøver ikke imprægneres, men en Imprægnering af fliser har flere fordele. Helt grundlæggende sørger imprægneringen for, at flisen ikke kan optage så meget vand som tidligere, dermed får alger og flisepest svære betingelser, ligesom imprægneringen med stor sikkerhed vil styrke flisernes modstand over for olie, slitage og mos.

På samme tid yder imprægneringen også beskyttelse til flisen i de hårde vintermåneder, hvor frostsprængninger ellers ses.

En effektiv og professionel fliserens kan fjerne alt det skidt, som desværre samler sig på fliserne i løbet af tiden. På den måde får du bugt med både mos, flisepest og alger. Hvis du helst selv vil slippe for den opgave, så er Algespecialisten.dk det rette firma for dig.

Når du afrenser og imprægnere dine gamle sten, bliver de som nye igen på kun et par timer, du får kort sagt en ”ny” indkørsel eller terrasse på bare en enkelt dag.

Ved at afrense og imprægnere dine gamle sten, værner du om miljøet.

Du genbruger dine gamle sten og spare derved på naturens ressourcer.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.