Værd at vide om senge og madrasser

Når du er på markedet for en ny seng, så er der en del ting du skal huske at have med i dine overvejelser.

Det første du skal tage stilling til er hvilken type seng du ønsker at købe. Der findes en del forskellige typer på markedet efterhånden, få lige at nævne de mest populære, så er det boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge.

Forskellen på de forskellige typer senge

Boxmadrassen er simpel og god. De fleste vælger at købe ben eller meder med til deres boxmadras, men det er ikke en nødvendighed. Er du f.eks ung og lige flyttet hjemmefra, så vil du absolut ikke være den første der vælger at spare benene på boxmadrassen væk.

Kontinentalsenge er til dem der gerne vil gøre lidt mere ud af deres soveværelse. På en kontinentalseng er der brugt lidt mere tid på design, så den kan se lækker og indbydende ud i soveværelset. De kan fås både med og uden “headboard”.

Elevationssenge kan være rigtig gode til personer med f.eks ondt i ryggen, da du selv kan indstille liggepositionen på dem. Ser du meget tv eller læser i sengen, så er en elevationsseng også det rette valg. Med en elevationsseng kan du selvbestemme højden ved både benene og hovedet.

Hvad skal du kigge efter når du vælger madras til din seng

Her er det vigtigt at du ved hvor meget du vejer. Jo mere du vejer, jo mere fast skal madrassens hårdhed være.

F.eks skal en person der vejer under 75 kg. slet ikke have den samme fasthed som en person der vejer over 90 kg.

Det er egentlig meget logisk, fordi jo mere du vejer, jo mere synker du ned i madrassen, hvis du ikke har den rette fasthed på din madras.

Din madras skal gerne støtte på alle de “kritiske” punkter, som f.eks ved lænden og skulderene. Det vil sige at når du ligger på din madras ikke skal kunne stikke en hånd ind under din lænd, uden at du skubber lænden væk. Lænden skal støtte på madrassen, og ikke ligge over madrassen.

Hvis du følger disse råd, så kan du nemt finde den bedste seng til lige præcis dit behov.

Topmadras eller ingen topmadras

Når du først har fundet den rette madras så er du kommet et godt stykke vej, men nu skal du så overveje om du også skal have en topmadras med til din nye seng.

En topmadras kan forlænge din madras levetid med rigtig mange år, da den tager en god del af det slid der vil komme af at du sover i den hver nat.

Med en topmadras skal du også tænke på fasthed, og det er samme mønster, som når du skal vælge en normal madras. Du skal have styr på din vægt og hvilken fasthed der passer til den vægt.

Det er også forholdsvist nemt at vedligeholde en topmadras sammenlignet med en normal madras. Det kan du læse mere om her.

Dit budget til køb af ny seng

Vi kan lige så godt slå det fast, først som sidst, du skal ikke spare penge på din seng. Din seng er det møbel i dit hjem som du vil bruge mest, og derfor også det møbel hvor du ikke skal vælge at spare.

Det vigtige ved en seng er ikke prisen, men hvordan den passer til din krop. At spare penge på sengen er et dårligt valg. Hvis du har behov for at spare, så skal du gøre det et andet sted.

Dermed er det ikke sagt at seng nødvendigvis skal koste en mindre formue, men du skal ikke regne med at du kan langtidsholdbar og god seng til under 10.000 kr.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.