Historien om Kina

Kina har en fantastisk historie. Det er en af verdens ældste civilisationer og har årtusindgamle traditioner, der stadig den dag i dag eksisterer. Kina er Asiens største land og er hjemsted for en femtedel af jordens befolkning.

Kina er siden landets histories oprindelse blevet styret af forskellige herskerdynastier og siden styreformen ha været forskellig med hvert dynasti, opdeler kineserne gerne deres historie op i dynastier. Disse dynastier bestod indtil 1912, hvor et republikansk statsstyre overtog magten.

Krig og religion

Kinas historie er alt andet end fredelig. Landet har gennemlevet frygtelige massakre, borgerkrige, krige, revolutioner, folkedrab og meget andet. Kinas befolkning har gennem tiderne været udsat for undertrykkelse og tvang af fuldstændig uhørt karakter og landets forskellige herskere har gang på gang overtrådt FN’s menneskerettigheder. Landet er officielt ateistisk og har religionsfrihed, men dette er dog en sandhed med modifikationer idet alle religiøse grupper skal have tilladelse fra staten for at måtte udøve deres religion.

Politisk bliver Kina mest opfattet som et kommunistisk land, men det er ret beset umuligt fuldstændig at kategorisere, hvilken slags republik Kina er. Dog kan man sige at der er langt flere åbenlyse politiske restriktioner i Kina end der er i Europa og Nordamerika. Det drejer sig om ytringsfrihed, restriktioner på, hvor mange børn man må få, adgang til internet, religionsfrihed og andre ting. Ting vi som borgere i Danmark tager for givet at have ret til, har man ikke nødvendigvis ret til i Kina.

Kina er en betydningsfuld spiller på den internationale scene, både politisk, økonomisk og militærmæssigt.

Naturen

Kina er et meget spændende land, ikke mindst på grund af dets varierede natur. Landet rummer både bjerge og dale, floddeltaer med store floder, ørkener, hav og kyststrækning, så landet er bestemt hjemsted for nogle helt fantastiske naturoplevelser.

Sport er meget vigtigt for kinesere. Det anses for meget vigtigt, at holde sig i form og at dyrke sport, så kroppen ikke går i forfald. Mange kinesere dyrker tai chi og qigong i parkerne om morgenen, for at holde sig i form. Kina har desuden en meget lang tradition inden for madkultur.

Mad er forbundet med sundhed og helbred. Og alle former for kinesisk mad har en eller anden indvirkning på helbredet. Retterne er mange og meget varierede, de stammer fra Kinas mange provinser. I det sydlige Kina er ris en vigtig hovedingrediens, men i Nordkina er brød mere udbredt. Man spiser med pinde i Kina, også når man spiser suppe. Wokken er det ultimativt mest brugte køkkenredskab i Kina, hvor rigtig mange ingredienser lynsteges.

Rismarker

Dragen er i kinesisk kultur symbol på lykke og velstand. Ved mange højtider bruges dragen som symbol på, at der er en fejring i gang. Den vigtigste højtid man har i Kina er det kinesiske nytår, der varer i to uger. Her samles familien og man spiser sammen og giver gaver, lidt ligesom julen herhjemme.

Hvad skal du se?

Hvis man gerne vil besøge Kina, er der rigtig mange seværdigheder at vælge imellem. Man kan eksempelvis besøge de gamle kejserbyer og få en fornemmelse af den enorme kultur – og historiearv landet rummer. Eller man kan besøge Beijing. Beijing er en utroligt spændende by.

Her finder man blandt andet Den Himmelske Fredsplads, Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By. Man kan tage en tur langs Yangtze-floden og se den smukke havekunst og besøge kinesiske landsbyer. Og for et højteknologisk eventyr kan man besøge Hongkong eller Shanghai. Man kan også vælge at fælge Silkevejen.

Den himmelske fredsplads

Det fascinerende ved Kina er helt afgjort de enorme kontraster landet rummer. En blanding af årtusindgammel kulturarv og moderne teknologi går op i en højere enhed i landet. Man kan på en dag i en og samme by opleve både det ældgamle Kina og det hypermoderne Kina.

Det er umuligt at se hele Kina på bare en rejse, enten må man vælge et tema og nyde det i fulde drag, eller man må vende tilbage til landet flere gange, for at få en fyldestgørende oplevelse.

Har man først besøgt landet er det næsten umuligt ikke at vende tilbage igen på grund af landets næsten magiske tiltrækningskraft. Der er noget ved Kina der gør, at man tryllebindes og har lyst til at komme tilbage igen for at se og opleve mere af alle de skatte landet byder på.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.